napszemuveg-akcio

A napszemüveglencse kiválasztása

Különböző színek eltérő tulajdonságait érdemes figyelembe venni. A zöld biztosítja a legjobb színlátást. Minden fényviszony esetén ajánlott. A barna valódi színeket ad és erősíti a kontrasztokat, javítja a mélység érzékelést. Szürkén át természetesnek hat a világ, a színeket alig torzítja, nem emeli ki a kontrasztokat sem.

A napszemüveg lencsék lehetnek telibe színezettek és átmenetes festésűek. A lencse színezése nem számít UV-védelemben!

Milyen a jó napszemüveg?

Azok a napszemüveglencsék amik nem 100%-ban szűrik az UV-sugárzást kifejezetten károsak, mivel nem képesek kiszűrni a káros ultraibolya sugárzást. A napszemüvegek viselése során a kisebb fényerő hatására a pupilla kitágul, így az UV szűrővel nem rendelkező napszemüveg viselése esetén a káros sugarak még nagyobb mennyiségben jutnak a szembe.

A polarizált lencse

Vízparton, havas tájon, esős aszfalton vezetés közben a fényes felületről visszaverődő sugarak bántják szemünket. Ennek védelmében hordjunk polar szűrővel ellátott napszemüvegeket. Ezeknek a lencséi megszűrik, illetve szétválasztják a visszavert sugarakat. Ennek köszönhetően kivédik a vakító fényt, élesebbé válnak a kontrasztok, a színek telibbek lesznek és nem kell hunyorognunk. A polarizálás és az UV védelem között nincs összefüggés.

Az UV sugárzásról

A természetes napfény három részre osztható: ultraibolya, látható fény, infravörös tartományra. Az ultraviola (UV) sugarak a napfény rövid hullámhosszú, nem láthatók sugarai, melynek 3 típusa különböztethető meg: az UVA, UVB, és UVC. Az ózonréteg az UVC sugarak 100%-át elnyeli, ellenben az UVA és UVB káros sugarainak csupán egy részét. Az UVA és UVB fény nemcsak bőrproblémák és bőrrák kialakulásához vezethetnek, de hozzájárulhatnak számos szemészeti kórkép kialakulásához. Az UV sugárzás káros hatásai az élet során folyamatosan összeadódnak, a károsodás lassan és fájdalommentesen jelenik meg. Rövidtávon kötő- és szaruhártya gyulladást is okozhatnak.

uv-sugarak

Akció!

A HOYA dioptriás napszemüveglencséi ötvözik az optikai lencsék és a napszemüveglencsék előnyeit, és tiszta látást biztosítanak. Így hunyorognod sem kell és még élesen is látsz! Készülj fel a nyárra!

Üzletünkben a HOYA dioptriás napszemüveglencséi június 31-ig 20% kedvezménnyel kaphatók!

Érdeklõdj az info@kiralyhagooptika.hu email címen vagy látogass el üzletünkbe, ahol munkatársaink segítenek neked a tökéletes szemüveg kiválasztásában!