Az egyfókuszú lencsék a természetes látást hangsúlyozzák, és az alábbi látáshibákat korrigálják

  • Rövidlátás: A távoli dolgok homályosak, míg a közeliek kellően élesek; a korrekció "mínuszos" konkáv lencsével történik
  • Távollátás: A távoli dolgok kellően élesek, míg a közeliek homályosak; a korrekció "pluszos" konvex lencsével történik
  • Asztigmatizmus: A szemet két különböző irányban, egymáshoz megfelelő szögben kell korrigálni; a korrekció cylinderes lencsével történik

Számtalan innováció segítette az egyfókuszú tervezés tökéletesítését

Például az aszférikus lencsék (Nulux tervezés) nagyobb, torzításmentes látómezőt biztosítanak, míg a dupla aszférikus lencsék (Nulux EP tervezés) éles látást garantálnak minden irányba a lencse teljes felületén. A V+ tervezésű, FreeForm egyfokuszú Nulux iDentity V+ szemüveglencsék pedig a szemüvegviselő egyedi igényeinek megfelelően, személyre szabottan kerülnek kialakításra.

A Hoya egyfókuszú lencsék különböző tervezésekben elérhetőek

Hilux (szférikus)

Hagyományos egyfókuszú megoldás, mely alacsony dioptriaérték esetén javasolt. Tiszta látómezőt biztosít a lencse középpontjában, azonban a lencse széli részei felé a torzítás mértéke jelentősen nő.

Nulux (aszférikus)

Hagyományos egyfókuszú megoldás, mely alacsony dioptriaérték esetén javasolt. Tiszta látómezőt biztosít a lencse középpontjában, azonban a lencse széli részei felé a torzítás mértéke nő, különösen cylinder esetén. Esztétikusabb megjelenést biztosít, mivel a lencse vékonyabb, és kevésbé nagyítja vagy kicsinyíti a szemet.

Nulux Active (aszférikus)

Olyan aszférikus kialakítású lencse, mely segíti idegrendszerünket a közeli alkalmazkodásban, így a közeli tevékenységgel töltött hasznos időtartam meghosszabbodhat, anélkül, hogy szemfáradtságot, fejfájást, kimerültséget éreznénk. Kiegyensúlyozott látást biztosít minden irányba és távolságra.

Nulux EP (dupla aszférikus)

A FreeForm alapelv figyelembevételével kalkulált és gyártott szemüveglencse. Tökéletes látást biztosít minden irányba, és teljes mértékben alkalmazkodik a modern és aktív életvitel igényeihez.

Nulux iDentity V+

Exkluzív egyfókuszú szemüveglencse, amely a szemüvegviselők egyedi vizuális igényeinek megfelelően, személyre szabottan kerül kialakításra. Tökéletes látást biztosít minden irányba, miközben páratlan vizuális élességet nyújt a lencse teljes felületén.

További előnyei

  • Tiszta, természetes látómező bárhol, bármikor
  • Elegáns megjelenés
  • Tökéletesen megfelel a modern, dinamikus életstílus igényeinek
  • Legszélesebb torzításmentes látómező